perjantai 29. tammikuuta 2010

30.1.2010 mennessä tapahtunutta








Nyt täällä on Balilla on päässyt asettumaan aloilleen ja sitä on alkanut etsiä aktiviteettejä miten päiviänsä haluaa kuluttaa. Pari reissuakin on tullut heitettyä. Yhtenä vapaapäivänä meitä on 15 hengen porukka ja kävimme Nusa Duassa, joka water sport paikka. Hinnat olivat alkuun hävyttömät, sillä kaikesta pyydettiin 35 dollaria. Banana boatilla 15 minuuttia, snorklaus tai sellaisella laskuvarjolla veneen perässä vetäminen oli edellä mainitussa hinnassa. Lopulta saimme 160 000 rupiaan eli noin 16 dollariin per henki snorklauksen, kuljetuksen ja käynnin turtle islandilla. Laitan muutaman kuvan turtle islandilta tänne.

Samana päivänä kävimme myös Ubudissa Monkey forestissa. Ubudissa emme varsinaisesti vierailleet ja siellä onkin käytävä myöhemmin, sillä se on erittäin mielenkiintoinen paikka, taiteilijakylä. Näimme siis apinoita, jotka olivat sangen aggressiivisen oloisia ja pöllivät muun muassa vesipullon ja aurinkorasvan ryhmämme jäseniltä, mutta ketään ei onneksi purtu.
Paras reissu tähän mennessä on ollut white water rafting. 16 kilometriä koskenlaskua, jonka hinta oli 200 000 sisältäen parin tuntia kestävän kyydityksen edestakaisin. Ehdottomasti hintansa väärti. Maisemat olivat mahtavat, mutta valitettavasti niistä ei minulla kuvia ole. Märäksi tuli ja jotkut tippuivat joskus kyydistä. Meidän boatissa pysyttiin kyydissä, vaikka läheltä piti –tapauksia sattuikin.
Tanah Lot on temppeli ja siellä oli paljon turisteja. Kävin siellä kolmen indonesialaisen, kahden kiinalaisen ja kahden suomalaisen kanssa. Paikallisten kanssa pääsimme myös sisään normaalia halvemmalla. Tästä minulla on joitain kuvia. Ryhmäpaineen saattelemana tein myös jotain, mitä en olisi missään nimessä tehnyt itse. Pimeän tultua alkoi perinteinen tanssiesitys ja päädyin sitten lopulta tanssahtelemaan paikallisen tanssijan kanssa. Kyllä jännitti ja hikoilutti, mutta olihan se hieno kokemus.


Meillä on täällä kivoja tutoreita ja heidän kauttansa pääsee tutustumaan paikallisiin. Itseäni kiinnostaa tutustua siihen, miten ihmiset täällä Indonesiassa elävät ja mitä he tekevät. Kävinkin jo kerran erään paikallisen kotona ja hän näytteli minulle kaverinsa kanssa riisipeltoja, joilla oli sadonkorjuukin käynnissä.
Koulua meillä on täällä maanantaista keskiviikkoon 8.30-12.00. Joka toinen viikko torstaina meillä on ekskursio ja joskus keskiviikkoisin koulu kestää klo 14 asti. Ei siis kovinkaan paljon. Kotitehtäviäkin tulee jonkin verran. Koulun ohella siis on aikaa paljon muuhunkin.
Löysin tästä läheltä kuntosalinkin, joka maksaa kuukaudessa 50 000 rupiaa. Eli ei siis mitään! Tosin aika heikko kyseinen Sali on, mutta saa siellä jotain tehtyä. Täällä vaan tulee syötyä huonosti ja halvemmissa sapuskoissa on niukalti lihaa, joten ei täällä treenauksesta tule oikein mitään. Kunhan ei täysin kunto tippuisi. Pitää vaan käydä surffaamassa, se on raskasta ja hauskaa. Nyt olen käynyt viisi kertaa, mutta en vielä osaa kovinkaan varmasti nousta laudan päälle. Sen olen tosin oppinut, että veden voima on yllättävän suuri!

1 kommentti: