sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Saavuin Balille maanantaina 11.1.2009. Alun perin minun piti olla Balilla Denpasarin lentokentällä klo 14.50, mutta Franfurtin myrskyn takia kone oli myöhässä Hong Kongista, joten matka taittui suoran lennon sijaan Singaporen kautta. Paikalle kuintenin päästiin klo 19 jälkeen. Tämän jälkeen oli tarkoitus lähteä Kutalle päin ihmettelemään majoitusasioita. Viisumitarkastuksessa tapasin pari ruotsalaista, joiden kanssa siirryin Kutalle ja otin samasta paikasta majoituksen. Hinta 100 000 eli noin 8,5 euroa yö.

Seuraavana päivänä 12.1. soittelin aamulla asunnonvälittäjälle, johon myös kaksi suomalaista tyttöä ottivat yhteyttä ja lähdimme heidän kanssaan katselemaan majoitusvaihtoehtoja pidemmäksi ajaksi. Totesimme heidän kanssaan, että oli järkevintä kysellä seuraavana päivänä orientaatiossa lisää kämppiksiä.

Orientaatiopäivän jälkeen lähdimme isommalla porukalla katselemaan majoitusvaihtoehtoja ja päädyin sitten ottamaan huoneen indonesialaisen perheen omistamasta talosta, jossa he myös asuvat. Meillä on täällä uima-allas, siivous ja indonesialainen perhe auttaa meitä käytännön asioissa.

Muuttamaan pääsimme perjantaina 15.1. jolloin meille järjestettiin myös illalla tervetuliaisjuhlat Kutalla. Ilta eteni hauskoissa merkeissä bändin soitellessa. Illan aikana pääsi tutustumaan jonkin verran muihin vaihto-opiskelijoihin, jotka ovat pääosin Suomesta. Mukana on yksi tyttö Tsekistä, joten suomella pärjää pitkälle J.

Sunnuntaina 17.1. lähdimme kokeilemaan surffaamista. Päädyin ottamaan pari tuntia surffiopetusta. Älyttömän raskasta se surffaaminen on kun kauhoo yli aaltojen, jotka iskevät kasvoja päin. Opin lopulta kuinka edetä laudan kanssa läpi aaltojen merelle päin, kuinka toimia jos eteen tulee tosi iso aalto ja kuinka lopulta ottaa aalto kiinni ja nousta seisaalleen laudan päälle sekä kääntyä oikealle. Luulin sitä ehkä hieman vaikeammaksi. Tosin minulla oli iso lauta, joka soveltuu aloittelijalle. Onnistuin nousemaan session aikana useita kertoja laudan päälle opettajan avustuksella ja lopuksi onnistuin aallon sieppaamisessa myös ominkin avuin. Tuloksena hyvä liikuntasuoritus, 200 000 rupian menot, paljon vinkkejä ja kokemuksia sekä hieman punoittava iho, vaikka aurinkovoiteen piti olla veden kestävää ja suojakertoimen 30. Tosin ehkä vesi vähän huuhtoi sitä pois ja päiväkin oli sangen lämmin aurinkoinen. Mutta eiköhän tuo punoitus tuosta väriään muuta, toivottavasti. Täällä on tosi paljon australialaisia, jotka ovat aikamoisia rapuja. Yökerhoissa, jos joku aiheuttaa harmia niin kyse on usein aussista. Jotenkin ne aussit vaan steroideissaan alkaa riehua, jota pääsinkin seuraamaan sivusta tervetuliaisiltana. Lopulta ilmeisesti tyyppi päätyi poliisin matkaan. Tätä edellisenä iltana olimme myös ulkona Sky Gardenissa, joka oli hieno mesta. Ilmaista ruokaa ja long island ice teata klo 23-24. Olo turvallinen varsinkin ulkopuolella kun ovella seisoi mies rynnäkkökivääri kourassa.

Huomenna maanantaina 18.1. alkaa koulu virallisesti. Aiotaan mennä sinne skoottereilla. Liikenne on aivan grazya. Kohta pitäisi yhden vuokraajan tuoda skootteri tähän asunnolle. Alkupäivinä hotellissa asuessani kiertelin hieman Kutalla ja tutustuin paikallisiin ja kyselin skoottereista. Hinta 600 000 rupiaa kuukaudessa uudesta skootterista eli noin 46 euroa.

Orientaatiossa meidät jaettiin viiden hengen tutorryhmiin. Tutustuin jo hyvin tutoriini ja kävin hänen ja hänen kaverinsa kanssa jo toisen orientaatiopäivän jälkeen syömässä. Lasi mehua ja kunnon annos riisi ja kanasettiä kustanso 12 000 eli vajaan euron. Halpaa kun tietää minne menee. Viisikin euroa saa helposti menemään kun sattuu turistipaikkaan syömään. Kalja on kalliimpaa täällä kuin Suomessa. Yksi pieni olut maksaa 12000 rupiaa, sanottakoon nyt, että 1 euro on noin 13000 rupiaa. Kuitenkin baareissa ja ravintoloissa kalja on saman hintaista kuin kaupassa. Tosin yhdessä baarissa olut maksoi 5000 ja olisiko se ollut jotain 2,5dl tai ehkä jopa 3dl. Ei muistikuvia J. Joka tapauksessa se tarjoiltiin pienessä tuopissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti